; Skip to main content

GET YOUR SHIT TOGETHER

Michel Vos ontwikkelde dé Lifecrafting methode voor succes en persoonlijke groei en deelt die in dit boek nuchter en met veel humor.

Michel Vos, bekend van de Eindbazen podcast, verzamelde de beste technieken en lifehacks voor succes in leven en werk. Het doel: mensen helpen hun shit voor elkaar te krijgen. Hij put uit zijn ervaring als ondernemer en de mixed martial arts en liet zich inspireren door o.a. de special forces.

Hij brengt zijn inzichten nuchter en met veel humor, maar raakt ook diepere spirituele inzichten. Zijn bewezen Lifecrafting methode helpt jaarlijks duizenden professionals en bedrijven, en wordt inmiddels toegepast op verschillende onderwijsinstellingen in Nederland.

Inclusief bijbehorende online training!

Je dromen volgen is keihard werken, en daarbij kun je alle hulp gebruiken. Dit boek is een onuitputtelijke bron van fijne, direct toepasbare en tijdloze tools

Rick PastoorBestsellend Auteur Grip. Het geheim van slim werken

Get Your Shit Together is zo krachtig en duidelijk neergezet, dat het je het lezen van 42 boeken bespaart.

Paul SmitFilosoof en auteur van Verlichting voor luie mensen

Een must-read handleiding om de leiding te nemen over je leven. Michel begeleidt je stap voor stap in het proces en zet hierbij theorie om in praktische stappen die je gelijk kunt toepassen.

Mark TigchelaarAuteur van Focus AAN/UIT
[ultimate_ribbon ribbon_msg=”GET YOUR SHIT TOGETHER” left_icon=”none” ribbon_width=”full” ribbon_text_color=”#ffffff” main_ribbon_font_size=”mobile:20px;”]

FAQ : Waar gaat je boek over?

Het boek helpt je om bewust de leiding over je leven te nemen. Ondanks dat je feitelijk een aap met een smartphone bent. De term die we voor deze methode gebruiken is Lifecrafting. Het hoofddoel is het genereren van momentum: in beweging komen richting de dingen die je zou willen realiseren of verbeteren.

Stap voor stap pas je het XII Waves Protocol toe bij het stellen van duidelijke doelen. Consistent werk je richting deze doelen met voldoende aandacht voor rust en reflectie. Daarnaast zoom je in op de praktische technieken die je mindset en beschikbare energie verbeteren.  Je kunt hier lees samples vinden.

FAQ : Waarom heet je boek Get Your Shit Together?

Je shit voor elkaar hebben betekent: proactief het leven leiden zoals jij dat wil. Weten wat je wil en dat bereiken, zonder jezelf over de kling te jagen. Met overzicht ben je in staat om in alle domeinen van je leven gewenste uitkomsten te realiseren. En als je stagneert, heb je de juiste mensen om je heen verzameld om je te helpen. Je begrijpt hoe weerstand werkt en hoe belangrijk discipline is. Je bent in balans. Je zorgt goed voor lichaam en geest. Tot slot zorg je ook voor anderen. Je leeft vanuit een hoger doel dat niet alleen jezelf dient.

FAQ : Wat is het XII Waves Protocol?

Het XII Waves Protocol bestaat uit 42 stappen dat mensen die helpen bewust leiding te nemen over je eigen leven. Dit noemen we Lifecraften. De 42 stappen zijn verdeeld onder zes peilers: Goalsetting, Workflow, Golven, Weerstand, Intervisie en Energie. Het protocol bestaat reeds in de vorm van een podcast waar we de Open Source versie weggeven, een Online Training en vormt de basis voor de masterclasses en jaarprogrammas’s die we vanuit de XII Waves Academy uitvoeren voor studenten, professionals en ondernemers.

FAQ : Hoe krijg ik toegang tot de Lifecrafting Online videos?

Wil je echt de diepte in, gebruik dan dit boek in combinatie met onze XII Waves Lifecrafting Online leeromgeving. Hier vind je per stap een begeleidende video en materialen die je helpen bij de opdrachten. Ook tref je er extra verdiepingsmateriaal en bonusopdrachten aan. Je kunt als je het boek hebt gekocht een gratis account aanmaken op twelve-waves.academy/getyourshittogether. Je dient wel je aankoopbewijs van het boek te overleggen. Dit kan bijvoorbeeld een screenshot van de bevestigingsmail van Bol.com zijn.

FAQ : Hoezo meer dan 50 opdrachten? Krijg ik huiswerk?

Niets wat de moeite waard was gebeurde ooit vanzelf. Wat het XII Waves Protocol onderscheidend maakt ten opzichte van andere zelfhulp, leiderschap en timemanagement gospels is dat het hyperconcreet is gemaakt. Elke opdracht brengt je een klein stapje dichterbij een volledige implementatie. Hierdoor is het goed te doseren en geleidelijk aan te integreren in je dagelijkse routines. Big Bang implementaties werken nooit!

FAQ: Wanneer komt het boek uit?

Het boek wordt uitgegeven door Ten Have Uitgeverij en zal op 22 juni 2021 verschijnen. De voorverkoop zal starten op 20 april 2021. Je kunt het boek hier bestellen.

FAQ: Wat kost het boek?

Het boek kost €24,99.

FAQ: Wie hebben het boek geschreven?

Het XII Waves Protocol is Michel zijn geesteskind. Voor dit boek heeft Michel samengewerkt met onderzoeker en schrijver Maarten Akkerman. Maarten is degene die ervoor heeft gezorgd dat de gebruikte principes daadwerkelijk hun weerslag vinden in de literatuur en relevante onderzoeken. Oftewel: dat we geen onzin aan het verkondigen zijn.

BESTEL GET YOUR SHIT TOGETHER

BESTEL HET BOEKBESTEL HET BOEK
LEES SAMPLE #1

Over Verhelderen

“Als jij helderheid hebt over waar je naartoe wilt, dan lijkt het soms wel of het universum met je samenwerkt om dit doel te bereiken..” Dit klinkt wellicht wat zweverig, maar er zit meer waarheid in dan je op het eerste gezicht zou verwachten. Het kritische woord hier is “lijkt”.

Laat me een ding op voorhand duidelijk maken: dit boek gaat niet uit van esoterische concepten als the law of attraction of positief denken zoals in boeken als The Secret. Er is geen kosmische macht die ingrijpt als jij maar genoeg hoopt op een bepaalde uitkomst. Dat soort magisch denken is de eerste stap richting teleurstelling.

Daarnaast is er ook geen quantum mechanisch systeem dat wordt beïnvloed puur door jouw overtuiging en wilskracht. Ongeacht wat documentaires als “What the Bleep do we know” ook beweren is de invloed van waarneming / bewustzijn op die schaal niet prominent genoeg om in de normale wereld waarneembare invloed te hebben.

Ik noem deze twee punten expliciet omdat er een wildgroei is aan gurus en spiritueel leiders die sterk inzetten op vage ongrijpbare fenomenen die succes zouden verklaren. Het probleem hiermee is dat de verantwoordelijkheid voor slagen en falen daarmee niet op de juiste plek ligt. De ligt namelijk maar op 1 plek en dat is bij jou. Jij bent degene die de klus zult moeten klaren. Er zijn geen kabouters om het voor je te doen. Ik heb gezocht.

Reticular Activating System
Er is echter wel iets wat aangaat op het moment dat je glashelder wordt over wat het precies is wat je wil van het universum. Het volgende fenomeen herken je vast: Je wilt een nieuwe auto kopen, bijvoorbeeld een Audi A5. Plotseling zie je ineens overal die A5! Op de snelweg, langs de weg geparkeerd en bij de pomp. Overal duikt deze wagen plots op. Ineens weet je ook allemaal Audi-garages te zitten.

Je zou er bijna wat van gaan denken, niet waar? Wat is dit? Is dit het universum dat automagisch meer Audi’s op je pad stuurt om je ervan te overtuigen dat jij deze prachtige auto moet kopen? Er rijden er echt niet meer rond dan vorige week. Het verschil is dat jij nu anders naar de informatie om je heen kijkt.

Moeder natuur is bijzonder knap geweest in het ontwikkelen van jouw hersenen. Een van de dingen die het moeiteloos doet is filters aan en uit zetten om je overlevingskansen te vergroten. Ben je wel eens zo geconcentreerd ergens mee bezig geweest dat alles om je heen wegviel? Dat was in de prehistorie tijdens het jagen of ontsnappen aan roofdieren ook bijzonder nuttig.

LEES SAMPLE #2

Over Knikkers

We hebben onze doelen opgesteld, dus we kunnen de eerste vink zetten in de heilige drie-eenheid van voortgang: doelen stellen, consistent werken en reflectie op je voortgang. Nu is het tijd om er voor te zorgen dat je consistent en doelgericht tijd en energie in je roadmap steekt.

Alles wat op je roadmap staat kan worden bereikt door een uitgifte van tijd en energie van jezelf of anderen. Elk doel op je roadmap kun je ook zien als een project. Een project is alles waar je tijd en energie in moet steken en dat een begin en een eind heeft. 

Je kunt projecten beschouwen als bakjes waar je productiviteitsknikkers in moet gooien. Elke vijf minuten die je ergens in stopt is een knikker. Als het bakje vol zit, is het project af en het doel behaald. Zo moet je bijvoorbeeld voor een nieuwe website teksten schrijven, fotos maken, een designer vinden en een lanceringscampagne bedenken. Al deze zaken vergen dat jij iets doet of anderen aan het werk zet. 

Op zich redelijk overzichtelijk, maar er treedt een spanningsveld op wanneer er meerdere bakjes zijn om te vullen. Je hebt immers maar een beperkt aantal knikkers per dag om uit te geven. Als je bent als de gemiddelde Nederlander, dan strooi je elke dag die knikkers lukraak over alle bakjes heen. Als je al enigszins georganiseerd bent, dan weet je in welke bakjes je de knikkers zou moeten gooien.  

Dat is wat een roadmap voor je doet. Het geeft je inzicht in welke projecten je als eerste zou willen aanpakken. En dit is waar de grootste frustratie vandaan komt met betrekking tot het manifestatieproces: duidelijke doelen hebben, maar er niet aan toekomen. Elke keer weer worden de goed bedoelde intenties en pogingen het deze keer echt te gaan doen ondergesneeuwd door de tirannie van het urgente. Er lijkt altijd wel iets belangrijker te zijn dan de door jou opgestelde plannen op je roadmap. 

En dat komt omdat je nu enkel nog maar een lijst hebt gemaakt met de zaken die je bezig houden. Je doelen! De dingen die je echt graag wil veranderen. Maar je hebt nog geen lijst gemaakt met de dingen die je nog moet doen of al op je bord hebt liggen. In deze track gaan we deze twee lijsten samenvoegen en zorgen dat we consistent de knikkers in de belangrijkste bakjes gooien. Dit is echter een van de moeilijkste dingen binnen het manifestatieproces. 

Evolutionaire bagage

Op zich is dit ook helemaal niet vreemd. Afleiding is overal! Motivatie is grillig! Tijd en energie zijn schaars! Momenteel kun je die keuzes namelijk ook niet rationeel maken!  Het probleem is dat je alles probeert te doen met hardware en software die al tienduizenden jaren niet geüpdatet is: je hersenen. 

Hoewel we de afgelopen 2.000 jaar ongelofelijk veel vooruitgang hebben geboekt op het technologische vlak zijn wij als mensen verbazingwekkend gelijk gebleven. Onze hersenen zijn nauwelijks ontwikkeld sinds de tijd dat we nog in holen woonden en op de savanne renden. 

De gemiddelde jager-verzamelaar was niet dommer dan jij. Jij maakt alleen gebruik van technologie waardoor de illusie ontstaat dat wij slimmer zijn dan onze voorouderen. Maar in principe draaien we nog steeds op dezelfde systemen.  

Kort door de bocht heeft moeder natuur jou optimaal uitgerust voor twee hoofddoelen: overleving en doorgeven van je genenpakket. Het heeft daar prachtige oplossingen voor bedacht als bijvoorbeeld het Flight, Freeze, Fight mechanisme. Iets wat super praktisch is op het moment dat er 600 kilogram Grizzly beer op je komt denderen, maar minder handig is op het moment dat het je een black-out geeft midden in die belangrijke presentatie. 

Deze biologisch goed bedoelde systemen kunnen dus voor allerlei problemen zorgen en ze beïnvloeden de manier waarop jij je knikkers uitgeeft bijzonder sterk. En niet altijd op een manier die ons dient.

BESTEL GET YOUR SHIT TOGETHER

BESTEL HET BOEKBESTEL HET BOEK