; Skip to main content

De toekomst in het Onderwijs

Katalysator voor Actie, Inspiratie voor Groei

Vanaf jonge leeftijd is Michel geïnspireerd door sciencefiction, gefascineerd door de complexiteiten van technologie en de manier waarop deze onze samenleving vormgeeft. Met een gedegen achtergrond in IT en technologie, versterkt door honderden uren aan expertinterviews in zijn podcast Eindbazen binnen het technologie domein, biedt Michel een diepgaand en verhelderend perspectief op de wereld van morgen.

“Michel heeft mij in 42 minuten weten te vermaken en inspireren met zijn blik op onze (AI) toekomst. Met enthousiasme, een knipoog naar hoe wij dromen over technologie, humor, maar ook een serieuzere kant. Ook mijn IT collega's vonden Michel erg leuk, dus dank daarvoor!”

Amanda de JongCIO Advisor Stedin

Humanity Fuck Yeah

Verandering is de enige constante. In tijden van onzekerheid en verandering vertrouwt Michel op de adaptiviteit en het vernuft van de mensheid om elk probleem aan te pakken. Door de juiste framing en doelen te kiezen, in combinatie met technologische innovaties, kunnen we een toekomst vormgeven die wordt gekenmerkt door liefde, verantwoordelijkheid, rechtvaardigheid en een onwankelbaar geloof in de veerkracht van de mens.

In een wereld die vaak dystopisch lijkt in het licht van exponentiële technologische vooruitgang, biedt Michel een optimistische lens die de wonderen en mogelijkheden benadrukt die voor ons liggen. “Het leven imiteert kunst,” is zijn stelling, “dus we doen er goed aan zorgvuldig te zijn in de verhalen die we omarmen.”

Via scherpzinnige analyses en futuristische scenario’s, gebaseerd op zowel klassieke als moderne sciencefiction, leidt hij zijn publiek door een reis die niet alleen technologische veranderingen onderzoekt, maar ook hoe we als samenleving en individuen kunnen evolueren om deze veranderingen te omarmen. Hij richt zich in zijn lezingen specifiek op hoe individuele keuzes het grotere geheel daadwerkelijk kunnen beïnvloeden.

Oplossingen voor Uitdagingen in het Onderwijs

Michel heeft uitgebreide ervaring met onderwijsinstellingen. Allereerst heeft zijn werkmethode ‘Get Your Shit Together’ een spin-off in het onderwijs genaamd Young Gunz, waarmee kids de fundamenten van persoonlijk leiderschap geleerd krijgen. Ook heeft hij ad-interim bijgedragen aan de realisatie van de ACT IT opleiding bij Saxion Hogescholen.  Hij is daardoor goed bekend met het spanningsveld tussen technologie, docenten, studenten, primaire werkprocessen en kwaliteit van onderhoud in dergelijke settings.

Binnen onderwijsinstellingen bestaan vaak grote en complexe uitdagingen waarbij ‘echte’ mensen zijn betrokken. Door zijn jarenlange ervaring als docent heeft Michel in zijn boek ‘De Weg van de Uil’ een duidelijke visie op het onderwijs omschreven.

Nieuwe pedagogische benaderingen zoals blended learning en flipping the classroom vormen een waardevolle aanvulling op traditionele lesvormen. Ze bieden studenten meer controle op en betrokkenheid bij hun eigen leerproces en leggen meer nadruk op creativiteit, innovatie en technologie. Zo zijn Virtual Reality en Augmented Reality ontwikkelingen waarmee onderwijs op allerlei creatieve manieren vormgegeven kan worden, om nog maar te zwijgen over de impact die Artificial Intelligence (AI) gaat maken. Docenten, coaches en instructeurs kunnen een omgeving creëren waarin studenten worden uitgedaagd om hun vaardigheden te verbeteren en hun grenzen te verleggen, terwijl ze ook worden ondersteund en aangemoedigd om door te zetten.

In zijn ultieme vorm is onderwijs straks een smeltkroes van evidence based didactische interventies, waarbij technologie en traditionele methoden samensmelten tot een symfonie van leerervaringen die door studenten op maat kan worden afgenomen. Deze persoonlijke selectie van pedagogische benaderingen heeft als doel het leerproces tot een rijkere en meer diverse leerervaring te maken. In deze gecombineerde aanpak kan technologie een vleugje magie toevoegen.

Hij stelt een hoge mate van betrokkenheid van de opdrachtgever op prijs en stemt zijn lezingen graag af op maat. Organisaties die Michel inhuren voor een lezing kunnen rekenen op een fascinerende presentatie waarin relevante “Wat als”-scenario’s zowel deskundig als toegankelijk worden behandeld.

Met zijn unieke combinatie van inzicht en implementatievaardigheden is Michel een waardevolle bron voor organisaties die proactief willen inspelen op de toekomst. Als enthousiasmerend futurist inspireert hij zijn publiek met mogelijke toekomstscenario’s en laat hij zien hoe het omarmen van verandering kan bijdragen aan een sterkere organisatie.

Is uw organisatie voorbereid op de snel naderende toekomst? Michel geeft in zijn lezingen heldere en begrijpelijke uitleg, ondersteund door solide modellen en sprekende voorbeelden, over hoe u zelf invloed kunt uitoefenen op de toekomst.

Futurist Michel Vos Inhuren voor een Congres

De lezing is geschikt voor opdrachtgevers die hun toekomstbestendigheid willen vergroten. Het frisse perspectief van deze bekende futurist helpt om de mentale lenigheid van al uw professionals te vergroten. Dit vergemakkelijkt het omarmen van en effectief inspelen op veranderingen.

In een wereld waar de toekomst onzekerder lijkt dan ooit en veranderingen zich in hoog tempo voltrekken, is er een groeiende noodzaak voor een leidende stem die kan fungeren als gids in deze roerige tijden. Hier komt Michel, een opkomende futurist en spreker, in beeld.

Volgens hem ligt de sleutel niet in het verzet tegen deze veranderingen, maar juist in het omarmen ervan. Dit stelt organisaties in staat om sterker te worden en met vertrouwen naar de toekomst te navigeren.

Wilt u direct meer informatie over een maatwerk lezing ?

Neem dan vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden en voorwaarden of om futurist Michel Vos te boeken als spreker.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!